|
suché, červené víno - barrique |
Country: |
Portugal |
|
|
|
|
Region: |
Lisboa |
|
|
|
|
Winemaker: |
José Neiva |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odrody: |
Touriga Nacional 100% |
|
|
|
|
Alkohol pri 20ºC: |
13,5 % |
|
|
|
|
Medailové ocenenia: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 Great Portuguese Wines by Tim Atkin 2006 |
IWC 2005 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Základné charakteristiky vína:
|
|
|
|
|
|
Víno zrelo v nových amerických, portugalských alebo francúzskych – Allier barikových sudoch 6 mesiacov. Víno bolo spracovávané klasickou fermentačnou metódou a umocňovanou extraktáciou. 2/3 kvasenia pri 30ºC a následne pri 20ºC. Počas celej fermentácie dva krát denne prečerpávanie polovice obsahu suda a následné malolaktické kvasenie na spevnenie vína. |
|
|
|
|
|
|
Gastro doporučenie:
|
|